Nieuws


Oordeel Kickboksen - donderdag 12 november 2015

Kickboksen.... "Het zwarte randje eraf"

Kick- & Thaiboxingschool TEAM ZELTECH Gemeentewinnaar bij Leukste Sportvereniging!

In het Zeeuwse stadje Zierikzee traint een team dat al bijna 20 jaar bestaat. Aan het roer Frederic Mulder en Leo 't Mannetje als bestuursleden en hoofdtrainers. Twee toegewijde mensen die zich inzetten voor de club en alles vrijwillig organiseren.

TEAM ZELTECH werd genomineerd voor de verkiezing voor Leukste Sportvereniging. Op 7 september ging de verkiezing van start, er kon gestemd worden t/m 11 oktober. Tijdens deze periode konden mensen stemmen op hun favoriete sportclub in de gemeente.

In de tussenstanden die werden gepubliceerd klom Team Zeltech naar de eerste plek en op maandag 12 oktober werd de eindstand bekend gemaakt en stond de Kick- & Thaiboksschool uit Zierikzee op nummer 1! Ook in de ranglijst waar op gemiddeld beoordelingscijfer gestemd kon worden is Team Zeltech geƫindigd op de eerste plaats, en als kers op de taart, ook nog eens in de top 3 van de Provincie Zeeland!

Hiermee is Team Zeltech uitgenodigd voor de Award Uitreiking op 7 december in het prachtige Thermen Bussloo Hotel in Apeldoorn. Hier worden de gemeente winnaars gehuldigd en word er bekend gemaakt welke clubs provincie winnaars zijn geworden en wie de winnaar van Nederland geworden is.

Frederic Mulder: "Het winnen van deze Award is geweldig! Hiermee hebben we laten zien dat Kickboksen ook een leuke en gezellige sport kan zijn! Het Kickboksen heeft wat mij betreft al veel te lang een zwart randje gehad en het word eens tijd dat het eraf gaat! Met het winnen hiervan zijn we goed op weg al zeg ik het zelf! Wij doen er ook zoveel mogelijk aan om Zeltech zo profesioneel mogelijk neer te zetten. Begin dit jaar hebben wij ons ingeschreven bij de WAKO / VON omdat dit de bond is waar wij met onze visie het beste bij passen en hebben we ons certificaat in ontvangst mogen nemen. Ook heb ik de cursus gevolgd tot Ring Official bij de WAKO, dit omdat het mijn kennis alleen maar kan verbreden en het naar mijn inzien positief kan zijn voor Team Zeltech.

Kickboksen is natuurlijk een keiharde sport, dat weten we allemaal, waarvan al snel gedacht word dat er alleen maar duistere en agressieve figuren deze sport beoefenen. Je leest snel in de krant: 'Kickbokser mishandeld onnodig man op straat', jammer.... want waarschijnlijk heeft dit figuur ooit eens 4 lesjes getraind en noemt zichzelf dan kickbokser, je zal uiteraard nooit lezen: 'Hockeyer/korfballer/wedstrijdzwemmer mishandeld onnodig man', want dat is natuurlijk geen spectaculair leesvoer! Helaas zet de media onze sport nog vaak zo neer, waardoor wij er weer harder aan moeten werken om dat zwarte randje eraf te krijgen! Gelukkig zien wij, met meer sportscholen en de bond, het kickboksen anders. Ik zie het als een sportieve en gedisiplineerde sport wat je zowel individueel als in teamverband traint. Een sport wat verbroederd, waarbij wie je bent of waar je vandaan komt totaal niet uitmaakt en wat je op elk niveau kan trainen! Ik hoop dan ook dat buiten onze Award voor leukste sportvereniging, we ook de nummer 1 van de provincie binnen slepen, en wie weet van heel Nederland...? Dat zou wel erg gaaf zijn, en dat voor een kickboksclub!

Ik denk dat als we allemaal ons best doen en met dit soort activiteiten e.d. deelnemen dat we met z'n alle kunnen laten zien dat deze sport net zo is als alle andere sporten en dat we met z'n alle dat zwarte randje wel eraf krijgen!"

 

 

Frederic Mulder
TEAM ZELTECH Zierikzee

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam een + vijftien = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >